Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Schengen Vizesi

Schengen Vizesi


Schengen Vizesi

Schengen bölgesindeki ülkelere seyahat izin belgesi hakkında aklınızda birçok soru olduğunu biliyoruz. Schengen vizesi ile ilgili bu makalemizde tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. Ancak dilerseniz schengen vizesi başvurusu için goldshirevize danışmanlığı arayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yazımızın devamında schengen vizesi nedir, schengen vizesi başvurusu nasıl yapılır, schengen vize başvuru ücreti, schengen vize ülkeleri hangileridir gibi soruların cevaplarını da bulabilirsiniz.

Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa ülkelerine seyahat için en çok tercih edilen vize çeşidi schengen vizesidir. Schengen vizesi ile Avrupa Birliği’ne üye 26 farklı ülkeye giriş yapılmaktadır. Bu ülkelere seyahat etme izni için tercih edilen vizedir. Bu vize türü schengen bölgesinde yer alan ve büyük bir çoğunluğu Avrupa Birliği üye ülke topraklarına 6 ay (180 gün) içerisinde 3 ay (90 gün) ziyaret edebilmeniz için verilen ortak seyahat kullanım belgesidir.

Schengen vizesi ile 26 farklı ülkeye serbestçe seyahat edilebileceği gibi bu ülkeler arası transfer seyahatler de gerçekleşebilir. Schengen vize başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken nokta ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğundan vize başvurusu yapılmasıdır. Schengen bölgesinde birçok ülke ziyaret edilecekse en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğundan vize başvurunuzu yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Schengen Vize Ücreti Ne Kadar?

İlgili üye ülke topraklarına giriş yapabilmek için gereken kısa süreli izin için Schengen vizesi alınması gereklidir. Alınan giriş belgesinin izni 180 gün içerisinde maksimum 90 gün olarak belirlenmiştir. Ülkemizdeki yeşil pasaport sahibi kişiler Schengen bölgesi ülkelerine seyahat edebilmek için Schengen vizesi sahibi kişiler ile aynı haklara sahip olurlar.

Schegen vizesi almak isteyen herkesin öncelik schengen vize türlerini ve seyahat amacını doğru belirlemesi gerekmektedir. Çünkü Schengen vizesi birkaç farklı seyahat amacı olan C tipi vize kapsamında yer alan bir vize çeşididir. Örneğin; aile ziyareti, eğitim amaçlı seyahat ya da turistik amaçlı seyahatler C tipi schengen vizesi kategorisinde yer almaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki bu kategorilerin her biri için prosedür işleyişi ve istenen evraklar farklıdır.

Kısaca açıklanacak olursa “Schengen vizesi C tipi kısa süreli vizedir” ve 90 günden az seyahat hakkı sağlar. Örneğin; Ticari, aile ziyareti veya arkadaş ziyareti, kısa süreli tedavi, turistik geziler veya kültürel aktiviteler schengen vizesi kapsamında yer alır. Eğer niyetiniz uzun süreli bir kalış ise ilgili ülkenin “Ulusal D tipi vizesi” başvurusu yapılmalıdır. Çünkü D tipi vize 90 günden fazla ve 6 aydan daha az kalış hakkı veren geçici ikamet vizesidir. Örneğin; D tipi ulusal vize Aile birleşim, üniversite eğitimi, çalışma vizeleri ve Ankara Anlaşması kapsamındaki iş kurma vizesidir.

Schengen Vizesi İle Ulusal D Tipi Vize Arasındaki Fark Nedir?

Schengen vizesi ile schengen bölgesinde yer alan tüm ülkelere seyahat yapılabilir. Ancak ulusal D tipi vize ile sadece bir ülkeye erişim sağlanır. Ayrıca schengen vizesi ile kısa süreli seyahatler gerçekleştirilebilirken D tipi ulusal vizesi ise daha uzun süre geçerlidir.

Schengen üyesi olan ilgili ülkeden alınan schengen vizesi ile diğer tüm ülkelere giriş yapabilme imkânı vardır. Fakat vizenin doğru kullanımı ile alakalı tavsiyemiz hangi ülkeye ilk seyahat edilecekse o ülkeden vize başvurusu yapılması yönündedir. Ayrıca hangi ülkede daha uzun süre kalacak iseniz o ülkenin konsolosluğundan vize başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Schengen Ülkeleri

Almanya

Avusturya

Belçika

Çek Cumhuriyeti

Danimarka

Estonya

Finlandiya

Fransa

Hollanda

İspanya

İsveç

İtalya

Macaristan

Letonya

Litvanya

Lüksemburg

Malta

Polonya

Portekiz

Slovakya

Slovenya

Yunanistan

AB’ye Üye Olmayan Schengen Ülkeleri

İsviçre

İzlanda

Norveç

Lichtenstein

Ülkeleri de Schengen bölgesine dahildir. Önemli bir bilgilendirme yapmakta fayda vardır. İzlanda Vizesi almak isteyen kişiler için alternatif Danimarka üzerinden başvuru yapılabilmesidir.

Schengen Vize Süreleri

Şimdi de sizlere schengen vize süreleri hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz…

Schengen vize geçerlilik süresi 180 günde 90 gündür.

Başvurusu sonuçlanma süresi ise 5 ile 15 gün arası sürmektedir.

Vize için yapılan seyahat sağlık sigortası süresi seyahat tarihlerinin 1 gün öncesinde başlar 1 gün ardını kapsayacak şekilde sonuçlanır.

Schengen vizesi için başvuru yapma izni seyahat tarihinden maksimum 3 ay önce gerçekleştirilebilir.

Vize süresi maksimum 5 yıllık olarak verilebilir.İlk başvuru için tavsiye edilen talep süresi 1 hafta – 10 gün olarak önerilmektedir.

Vizenin ret durumunda ise itiraz süresi 1 aydır.

Yurt dışından gelen davetiyeyi resmi makamlardan çıkarma süresi ortalama 15 gündür.

AB üye ülkelerinden gönderilen bu davetiyeler uçak kargo şirketleri aracılığı ile postalanıp, 3 gün içerisinde teslim edilmektedir.

Yukarıdaki durumlar haricinde schengen vize süresi ile ilgili merak ettiğiniz bir sorunuz var ise iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Schengen Vizesi Danışmanlık

Vize başvuru sürecinin tecrübeli bir danışman tarafından yapılması son derece önemlidir. Schengen bölgesindeki tüm ülkeler Schengen Bilgi Sistemi’ne kayıtlıdır, alacağınız tek red diğer ülkelere de bildirilmektedir. Bu sebeple özellikle ilk başvuruda danışmanlık almanız gelecek başvurularınız için önem teşkil etmektedir. Schengen Vizesi Danışmanlık sayfamızdan bu süreçteki hizmetlerimize dair detaylı bilgi alabilirsiniz.

Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Merak edilen bir diğer konu da Schengen vizesi ne kadar sürede çıkar sorusudur. Bu nedenle sizler için en doğru ve güncel bilgileri bu başlık altında paylaşacağız. Schengen vizesi kullanım süresi maksimum 90 gün / 3 aydır. Bu süre aşılırsa ilticacı konumuna düşülür ve kişi sınırdan çıkmak istediği zaman para veya hapis cezası ile karşılaşabilir. Bu sebeple 90 günlük maksimum süre aşılmamalıdır.

Örneğin; daha önce Schengen vizesi almış bir kişinin vize süresi maksimum 5 yıla kadar verilebilir. Ancak bu süre, 5 yıl boyunca bu ülkelerde kalabileceğiniz anlamına gelmez. Sadece 5 yıl boyunca tekrar vize almanıza gerek kalmadığı anlamına gelmektedir. Bu şartlarda vizenizi 180 günde 90 gün yani 3 ay kullanabilirsiniz. Kullanım süresi tamamlandıktan sonra kendi ülkeniz olan Türkiye Cumhuriyetine dönüş yapmalı ve 180 günün diğer kısmı olan 90 günü geçirmeniz zorunludur. 180 gün içerisinde 90 gün kendi ülkesinde kalış yapan kişiler tekrar 3 aylık schengen bölgesine giriş yapabilirler. Sadece Norveç Vizesi için bu süreler birkaç küçük ayrıntı ile değişebilmektedir. Bunun için ayrıntılı bilgi almak için goldshirevize danışmanlığı arayabilirsiniz.

Schengen Vizesi Başvuru Formu

Her vize başvurusu için en önemli aşamalardan biri de başvuru formlarının doldurulmasıdır. Schengen vizesi başvuru formu da iki farklı biçimde doldurulmaktadır. Bunlardan ilki online olarak çevrim içi platformlardan yapılan başvurulardır. Diğer bir seçenek ise matbu olarak yapılan başvurulardır. Haliyle de her iki işlem biçimi arasında farklılıklar vardır.Schengen vizesi başvuru formları ülkeden ülkeye göre değişmektedir. Çünkü her ülkenin istediği formlar farklıdır. Ve bu formlar ülkelerin kendi belirlediği şekilde tamamlanıp doldurulmalıdır. Örneğin; Danimarka Vizesi başvurusu için online başvuru formu doldurulurken, Litvanya Vizesi için yapacağınız başvuru için matbu olarak doldurulup elden teslim edilmelidir.

Formda yer alan bilgiler her Schengen vizesi için ortaktır.

Kişinin şahsi bilgileri,

Seyahat tarihleri,

Seyahat amacı,

Kalış yeri,

Seyahat planı,

Başvuru formlarının doldurulmasında en önemli kriterlerden birisi de güncel olup olmadıklarıdır. Bu nedenle hatasız bir başvuru için formlar güncel olarak temin edilmeli ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Çünkü eksik ve yanlış bilgi schengen vize başvurularının olumsuz sonuçlanmasına neden olur. Özellikle 10. Maddeden ret yiyen bir çok kişinin yanlış ve eksik bilgi içeren formları doldurmasından dolayı vize başvuruları olumsuz sonuçlanmıştır. Schengen vizesi başvurusu için didim’de goldshirevize danışmanlık olarak tüm bu formların temin edilmesi ve doldurulmasında uzman ekibimiz ile birlikte sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Başvuru formlarının doldurulması başvuruyu yapan kişinin sorumluluğu altındadır. Verilen tüm bilgilerin geçerliliği ve doğruluğu ile direkt kişi sorumlu tutulmaktadır. Bazı durumlarda schengen vizesi başvuru formunda verilen bilgilerin teyidi için ilgili ülkenin konsolosluk birimleri ek belge ve bilgi talep edebilmektedir. Bu gibi riskli durumlara mahal vermemek için vize başvuru formunun alanında uzman kişiler tarafından doldurulması gerekmektedir.

Schengen Vizesi Almak

Vize başvurularında belge ve ihtiyaçlar genel olarak aynıdır. Schengen vizesi için de bazı işlemler ülkenden ülkeye farklılık göstermekle birlikte izlenecek prosedür hemen hemen aynıdır. Genel olarak vize işlemleri aynı hukuksal ortaklık çerçevesinde değerlendirilmektedir. Alınan ortak kararlar da 26 farklı Schengen ülkesi için geçerlidir. Schengen vizesi almak için gereken süreç evrakların hazırlanması, randevu alınması ve başvuru tamamlanması olarak 3 aşamadan oluşmaktadır.

1. Schengen vizesi gerekli evrakların toplanması

Schengen vizesi almak için ilk aşama evrakların toplanma aşamasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu doğru ve güncel evrak listesine ulaşmaktır. Vize başvurularında istenilen genel evrak listesini yukarıda sizler ile paylaşmıştık. Ancak ülkeden ülkeye ya da bazı özel durumlarda (covid – 19 vb.) evrak listesinde değişiklikler olmaktadır. Bu nedenle schengen vize başvurularında en güncel ve doğru listeyi ulaşabilmek için Goldshire Travel Vize Danışmanlık sizlere yardımcı olacaktır.

Her konsolosluğun talep ettiği evraklar için belirli bir biçim ve format vardır. Belgelerin üzerinde yer alan ayrıntılar konsolosluklar için vizenin sonucuna etki eden ayrıntılardır. Örneğin vize başvurularında doğru bilinen yanlışlardan biri de aktif bir hesabın olumlu izlenim yaratacağı sanılmasıdır. Ancak bu tek başına yeterli değildir. Bu sebeple de bütün evrakların güncel ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması çok önemlidir. Aksi taktirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Dosyalar oluşturulduktan sonraki aşama ise randevu aşamasıdır.

2. Schengen vizesi randevusu almak

Vize başvurusu için dosyanızda olması gereken evrakları tamamladıktan sonra ikinci önemli aşama ise randevu işlemlerinizi başlatmaktır. Schengen vize randevuları 2 farklı şekilde alınabilir. Vize randevusu işlemleri için yapılması gereken uygulamalar ülkeden ülkeye değişmektedir. Bazı ülkeler doğrudan konsolosluklar aracılığı ile randevu vermektedir. Bazı ülkeler yetkili aracı kurumlar aracılığı ile başvuru dosyalarını kabul etmektedir.

Schengen vizesi başvurularında yapılması gereken ilk şey hangi ülkeden başvuru yapıyorsanız ilgili ülkenin dosya kabul süreci hakkında bilgi sahibi olmaktır. Eğer yukarıda bahsedildiği gibi yetkili bir aracı kurum aracılığı ile başvuru yapacaksanız başvuru türünüzü belirterek uygun bir randevu almanız gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi randevu tarihidir. Çünkü seyahat tarihiniz ile uyumlu olması beklenmektedir.

Randevunuzu aldıktan sonra randevu günü ve saatinde yetkili temsilcilikte bulunmanız gerekmektedir. Çünkü yetkili temsilcilik vize dosyanızı kabul eder, parmak izi ve biometri işlemlerini gerçekleştirir. Her yetkili temsilciliğin kendi koordinasyon hizmet ücreti mevcuttur. Yukarıda Schengen vizesi ücreti başlığı altında bu bedelleri görebilirsiniz. Başvurunuzun tamamlanması ile schengen vizesi almak için son aşamaya geçilir.

3. Schengen vizesi başvurusunun tamamlanması

Şimdi sıra geldi son olan başvurunun tamamlanma sürecine… Bu aşamada dosya tamamlandıktan sonra schengen vizesi için dosyanız yetkili konsolosluk birimine iletilir. Bu süreç ülkeden ülkeye değişebilir. Örneğin; Polonya Vizesi için başvuru yapacak kişi ikameti olan temsilcilikten başvurusunu tamamlarken, Yunanistan vizesi başvurusu yapacak kişi ise ikameti neresi olursa olsun tüm yetkili Idata Vize Başvuru Merkezlerinden başvuru yapabilir. Fakat yetki dışı bölgeden başvuru kabul eden kurum, kişilerden cüzi miktarda ‘’dış temsilcilik hizmet bedeli’’ talep edebilir.

Üç aşamalı Schengen vizesi başvurularında ayrıntılı bilgileri sizler ile paylaştık. Ancak bu süreç ile ilgili aklınıza takılan başka konular var ise bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Goldshire Travel Vize Danışmanlık schengen vizesi işlemleri için uzman kadroya sahip Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı bir seyahat acentesidir. Sizler de tüm vize işlemlerinizi bizimle iletişime geçerek kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Schengen Vizesi Şartları

Öncelikle Schengen vizesi şartları için ilk ve en önemli konu dosyada yer alması gereken evrakların tam olmasıdır. Olumlu bir sonuç almak isteyen kişilerin evraklarını tam ve eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir.

Pasaportun en az 3 ay geçerlilik süresinin olması ve pasaportta en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.

Hangi ülkeye ziyaret edilecekse o ülke konsolosluğundan başvuru yapılması gereklidir.

26 farklı ülkeye seyahat edebilme izni sağlayan schengen vizesi almak isteyen kişilerin finansal durumu seyahatleri için yeterli olmalıdır.

Tüm başvuru sahipleri başvuru esnasında vereceği bilgilerin doğru ve güncelliğinden sorumludur.

Her başvuru yapacak kişinin kendisine ve seyahat amacına uygun dosya hazırlaması gerekmektedir.

Ayrıca seyahat tarihlerini kapsayan süre içinde geçerli 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırması zorunludur.

Bir diğer önemli husus ise, vize kullanım ihlali yapılmamasıdır.

Schengen vizesi için başvuru yapacak olan adayların vize bitim tarihinden önce ilgili ülke topraklarını terk edeceğini garanti ve taahhüt etmesi gerekir.

Tüm başvuru sahiplerinin evraklarının denetim ve kontrolü için ilgili ülkenin konsolosluk ve yetkili birimlerine izin verilmiş sayar.

18 yaş altı seyahat gerçekleştirecek kişilerin başvurularında imza yetkilisi yasal vasi veya ailesi tarafından yapılmaktadır. Ayrıca başvuru formu her iki ebeveyn tarafından da imzalanmış olmalıdır. Çocuğun velayeti sadece bir ebeveynde ise böyle durumlarda mahkeme emri de başvuru dosyasına eklenmelidir. Her iki ebeveyne ait birer adet onaylı kimlik ya da pasaport fotokopisi de dosyada yer almalıdır. Ancak çocuk tek başına seyahat edecekse ebeveynlerine ait noter onaylı seyahat izin belgesi de dosya içinde bulunmalıdır.

Vize kullanım ihlali yapan kişiler maddi yaptırımlara uğrayacağını kabul eder.

Kişiler ülkelerine dönüşlerini kanıtlayacak belgeleri konsolosluk birimlerine sunmakla yükümlüdür.

Karar merci tamamen ilgili ülkenin konsolosluğunun elindedir.

Her başvuru yapan kişi, seyahatte bulunacağı ülke topraklarında geçerli olan yasa dışı faaliyetlerden sorumludur. Gerekli cezai işlemin ilgili ülke yasalarına göre verilip uygulanacağının bilincinde olarak başvurmaktadır.

Başvuru sahiplerinin adli sicili temiz olmak zorundadır.

Seyahatin gerekçeleri Schengen vizesi talebinde bulunan kişilerce kanıtlanması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin seyahat edecekleri ülkeden geri döneceği ülkede en az 6 aylık oturuma sahip olmaları gerekmektedir.

Schengen bölgesinden çıkış yapacak kişilerin giriş yapmayı planladığı son ülkeye giriş iznine sahip olması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen genel şartlar haricinde sahip olduğunuz özel bir durum olması halinde Schengen vizesi danışmanlık uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz. Goldshire Travel Vize danışmanlık tüm vize işlemleri sürecinde sizlerin yanındadır.

Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra akla ilk gelen soru ‘’Schengen vizesi kaç günde çıkar’’ sorusudur. Ancak unutulmamalıdır ki bu süreçte belirleyici olan ülkelerin değerlendirme süreleridir. Her ülkenin schengen vizesi başvuru kriterleri farklı olabileceği gibi haliyle sonuçlanma süreci de değişkenlik göstermektedir. Örneğin en hızlı Schengen vizesi değerlendirme süreci 5 gün ile Fransa Vizesi olmaktadır.Schengen vizesi değerlendirme süresi en uzun olan 18 gün ile İspanya Vizesidir. Genellikle Almanya, Yunanistan gibi ülkelerin schengen vizesi başvuruları ise 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Schengen vize başvurusu için sonuçlanma süreleri Covid-19 pandemi süreci için alınan kısıtlama kararları sebebi ile uzayabilmektedir. Bunun gibi özel durumlardan dolayı seyahatten en az 1 ay önce başvuru yapılması faydanıza olacaktır. Çünkü randevular konusunda sıkışıklık yaşanmaktadır. Unutulmamalıdır ki konsolosluk birimleri süreyi uzatmaya, ek evrak ve belge talep etme hakkına sahiptir. Haliyle de vizenizin sonuçlanması bu tür durumlardan dolayı uzayabilmektedir.

Yeşil Pasaport ile Schengen Bölgesine Seyahat Edebilir Miyim?

Öncelikle hemen hatırlatmak isteriz ki yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti sahibi kişiler Schengen bölgesine vizesiz giriş yapabilirler. Bu muafiyet AB ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan özel anlaşma gereği yerine getirilmektedir. Kısacası yeşil pasaport sahibi kişiler Schengen vizesi sahibi olarak değerlendirilebilir. Yani schengen vizesi kullanım şartları yeşil pasaport sahibi kişiler için de geçerlidir.

Yeşil pasaport sahibi kişiler 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde schengen vizesi almaksızın ilgili ülke topraklarına turistik, kültürel ve sportif, gezi, arkadaş ve aile ziyareti yapabilirler. Yine de herhangi bir sorun ile karşılaşmamak adına Covid-19 pandemisi sebebi ile sürekli değişen ülke giriş çıkış şartları kontrol edilerek seyahat planlaması yapılmalıdır. Fakat yeşil pasaport sahibi olsanız da Schengen ülkelerine giriş yapma garantiniz yoktur. Ek bilgi olarak; Belçika Vizesi sahibi olmadan ülke topraklarına giriş yapmak isteyen hususi pasaport sahiplerinin zaman zaman sınır polisleri tarafından bekletildiği bilinmektedir.

Yeşil Pasaport ile Schengen Bölgesine Gidebilecek Kişiler?

TBMM eski üyeleri ve bakanlar yeşil pasaport sahibi olarak Schengen vizesi almadan AB topraklarına giriş yapabilir. Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan ve bu kadro derecesinde çalışmakta iken emekli olan devlet memurları yeşil pasaport ile schengen bölgesine seyahat edebilir. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan ve bu derecelerde sözleşmeli olarak çalışmakta iken emekli olan devlet memurları da bu kapsama dâhildir.

Kadro karşılığı olmaksızın çalışıp emekli kesenekleri 1,2 ve 3. derece üzerinden kesilerek T.C. Emekli Sandığına yatırılan çalışanlar ile bu durumda çalışırken emekli olan sözleşmeli devlet memurları yeşil pasaport ile schengen bölgesindeki 26 ülkeye seyahat edebilir.

Görevleri süresince İl, ilçe ve 1. Kademe belde, belediye başkanları yeşil pasaport alma hakkına sahiptir.

Özelleştirme kapsam ve programına alınan/özelleştirilen T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarından;

Özelleştirilmeden önce hususi pasaport alma hakkını elde etmiş olan kişiler,

Kuruluş sermaye payının en az %51’i devlete ait kamu kuruluşu çalışanı olan kişiler,

Sosyal Güvenlik yönünden T.C. Emekli Sandığına bağlı çalışanlar, Kamu görevlisi olan çalışanlar,

4603 Sayılı İş Kanununa tabi olmak şartlarının tamamını taşıyan ve bu şartları taşırken emekli olan kişilerdir.

Özelleştirilen Türk Telekom Müdürlüğü çalışanlarından;

Özelleşme öncesi hususi damgalı pasaport alma hakkını elde etmiş bulunan kişiler,

Kapsam dışı personel konumunda çalışma şartlarının tamamını taşıyan veya bu şartları taşırken emekli olma sebepleri ile vazifelerinden ayrılan kişiler yeşil pasaporttan faydalanabilir.

Yukarıdaki maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocukları ve evli bulunmayan evlatları, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına 25 yaşını dolduruncaya kadar yeşil pasaport düzenlenerek Schengen vizesi almadan seyahat edebilirler. (Açık öğretim lisesi veya fakültesi buna dahildir.)

18 yaşını doldurmuş olsa dahi evli bulunmayan, iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen hak sahibinin çocuklarına yaş sınırı olmaksızın yeşil pasaport alma hakkına sahiptir.

Schengen Vizesi ve AB Vizesi aynı şey midir?

AB vizesi (Avrupa Birliği Vizesi) ile Schengen vizesi tam olarak aynı şey değildir. AB Vizesi tüm Schengen ülkelerini kapsamaz çünkü Avrupa birliğine üye olmadığı halde Şengen Vizesi ile girilebilecek ülkeler vardır. Detaylı bilgiyi AB Vizesi sayfamızdan bulabilirsiniz.

Schengen Antlaşması Nedir?

Avrupa Birliği üyesi olan 5 ülke arasında, sınır geçişleri için polis ve gümrük denetim faaliyetlerini bütünüyle ortadan kaldırmayı hedefleyen bir antlaşmadır. Burada esas amaç ülkeler arası kültürel kaynaşma, ekonomik iş birliği ve hukuksal faaliyetleri hızlandırmak ve güçlendirmektir.

Schengen Anlaşması 14 Haziran 1985 tarihinde 5 AB ülkesi katılımı ile Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg arasında imzalanmıştır. 19 Haziran 1990’da imzalanan Schengen Anlaşması uygulamaya koyulmuştur. Bu anlaşmanın ismi Almanya, Lüksemburg ve Fransa’nın sınırlarının kesiştiği kasaba olan Schengen’de imzalandığı için ismi schengen anlaşması olarak belirlenmiştir.

İkinci anlaşma ise 26 Mart 1995 yılında imzalanmıştır. 5 AB üye ülkeleri arasına Portekiz Vizesi ile İspanya da anlaşmaya dahil olmuştur. Monako, Norveç ve İzlanda, Avrupa Birliği’ne üye olmadan, bu anlaşmaya sonradan dâhil olan ülkelerdendir. 2008 yılında ise, İsviçre de Schengen Antlaşması kapsamına alınmıştır ve sınır geçişlerinde kullanılmak üzere schengen vizesi istemektedir. Lichtenstein’ın schengen bölgesine katılması biraz daha uzun bir süre almıştır.

Lichtenstein’ın Avrupa Birliği ile Schengen ortaklık anlaşmasına katılımı 2011 yılı Mart ayında gerçekleşmiştir.

Schengen Anlaşması’nın önemli birleştirici özelliği Amsterdam Anlaşmasıdır. Avrupa Birliği hukuk düzeni 1997 yılına kadar ülkelerin birbirinden bağımsız olarak yürütümünü sağlamaktaydı. Fakat Amsterdam Anlaşması ile beraber ortak hukuk sistemine geçiş yapılmıştır. Yani İtalya’da işlenen bir suç ile Almanya’da gerçekleşen bir yasa dışı aktivitenin cezası aynıdır.

Her yıl farklı ülkelerin katılımı ile artan schengen üye ülkeler sayısı artması ile şu anda toplam 26 Avrupa ülkesi ortak bölgeye dahildir. Üye devletlerin herhangi birisinden alınan Schengen vizesi ile diğer ülkelere belirli süre içerisinde giriş, çıkış, kalış sağlanmaktadır.

Sizlere bu yazımızda schengen vizesi nasıl alınır, schengen vizesi başvuru şartları nelerdir hakkında kısa bilgiler paylaştık. Schengen vizesi ile ilgili aklınıza takılan diğer bilgileri Goldshire Travel Vize Danışmanlık olarak cevaplamaktan mutluluk duyarız. Alanında uzman kadromuz ve yıllara dayanan tecrübemiz ile izmir vize danışmanlık hizmetlerinde her zaman bir adım öndeyiz. Sizler de tüm vize işlemlerinizi kolay ve güvenli bir şekilde yapmak istiyorsanız hemen Goldshirevize danışmanlığı ile iletişime geçmelisiniz.

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından en çok tercih edilen vize türlerinin başında gelmektedir. Sizler de Almanya’ya gitmek istiyorsanız İzmir Almanya vize başvurusu için en doğru adres Goldshire Travel Vize Danışmanlık olarak vize başvuru işlemlerinizi sizin adınıza titizlikle yapmaktayız.

Yaptığımız bu titiz çalışmalar neticesinde Almanya vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Almanya vize danışmanlık bünyesindeki uzman kadromuz ve yıllara dayanan tecrübemiz ile mutlu müşteri portföyünü her geçen gün arttırıyoruz. Bizler 2024 Almanya vize başvurusu için gerekli olan tüm evraklarınızı eksiksiz ve hatasız olarak tamamlamanıza yardımcı oluyoruz. Sizler de bu süreçte prosedür işler ile yorulmuyor ve Almanya hayalinize bir adım daha yaklaşıyorsunuz.

Bu yazımızda Schengen Vizesi ve Ulusal Almanya D tipi Vize Başvuru aşamalarını sizler için adım adım açıklayacağız. Bu adımların içerisinde Almanya vize başvurusu nasıl yapılır, Almanya vize ücreti 2024, Almanya vize için gerekli evraklar ve nelere dikkat edilmesi gerekir gibi Almanya vize konusu hakkında merak edilen tüm bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Bunun yanı sıra Almanya vizesi için başvuru koşulları nelerdir, Almanya turist vizesi nasıl alınır, Almanya öğrenci vizesi için gerekli evraklar nelerdir, Almanya aile akraba ziyaret vizesi, Almanya iş ticari vizesi ve ayrıca Almanya vizesi için bankada ne kadar param olmalı sorularının cevaplarını da yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ayrıca ek olarak Almanya çalışma vizesi, Almanya vize başvurusu için finansal gereklilikler hakkında bilgileri de derledik. Almanya vizesi kaç günde çıkar sorusu da çok merak edildiği için makalemizde süreç hakkında ayrıntılı bilgileri ekledik.

Yazımızın son bölümünde Almanya vize ret sebepleri, Almanya vize reddi itiraz nasıl yapılır, Almanya vize reddi sonrası yeni başvuru yapabilir miyim ve itiraz süreci hakkında yapılması gerekenleri de derledik. Konu ile ilgili olabileceği için konsolosluk iletişim numaralarını da sizler ile paylaşıyoruz. Faydalı olmasını dileğiyle, keyifli okumalar dileriz.

Makalemizde yer alan tüm bilgiler Goldshire Travel Vize Danışmanlık uzmanları tarafından 2024 güncel bilgileri ile hazırlanmıştır. Aklınıza takılan bir soru olduğunda iletişim bölümünden ücretsiz ön bilgilendirme alabileceğinizi unutmayın. Çünkü bizim için her şeyden önemlisi müşteri memnuniyetidir.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Öncelikle Almanya vizesi nasıl alınır diye merak ediyorsanız yapmanız gereken ilk şey; Almanya’ya hangi amaçla seyahat edeceğinizi belirlemek ve bunun için doğru vize başvurusunda bulunmaktır. Çünkü Almanya vizesi uzun süreli ve kısa süreli vize olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Kısa süreli Almanya vizesi C tipi Schengen kapsamına girmektedir. Uzun süreli ise D tipi Ulusal vize sınıfında yer alır. Bu nedenle vize tipini doğru belirlemek çok önemlidir.

İlk olarak seyahat amacınıza en uygun doğru vize çeşidini tespit etmelisiniz. Almanya vizesi için gidiş amacınızı ve vize tipinizi belirledikten sonra sırada geldi gerekli olan evrakları hazırlamaya… Peki, Almanya vizesi için gerekli olan evraklar nelerdir?Almanya vizesi nasıl alınır?

Öncelikle belirtelim ki her ülkenin vize için istediği evraklar değişkenlik göstermektedir. Vize başvurusu için gereken güncel evrak listeleri ilgili ülkenin konsolosluğu tarafından belirlenir. Bizler Goldshire Travel  Vize Danışmanlık uzmanları olarak vize çeşidinize göre doğru ve güncel Almanya vize başvurusu için gereken evrak listesini hazırlama konusunda sizlere yardımcı olmaktayız.

Almanya vize başvurusu için gerekli olan evrakları toparlarken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Başvuru sürecinde bir uzmandan bilgi almak vizenizin olumlu sonuçlanması açısından hayati önem taşır.

Vize başvurusu için bir uzman danışmanlığında gereken evrak listesi oluşturulur. Schengen veya D tipi vize başvuru formları doldurulur. Konsolosluklar ile gerekli yazışmalar yapılır. Ardından Almanya vizesi başvurusu için randevu aşamasına geçilir.IDATA Almanya Vize Başvuru Merkezi’nden randevu alınır. Randevu günü ve saatinde Almanya Konsolosluğu’nda eksiksiz evraklar ile hazır bir şekilde başvuru tamamlanır. En fazla 2 haftalık süreç içerisinde Almanya vize başvuru sonuçları açıklanır.

Almanya Vizesi Şartları?

2024 Almanya vize başvuru şartları temel olarak 3 başlık altında toplanır. Bu üç temel şart sağlandıktan sonra vize başvurusunun başarılı sonuçlanacağı düşünülebilir. Bu nedenle 3 şartın sağlanması vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için ciddi önem taşımaktadır.

Almanya vizesi şartları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Türkiye’de yasal oturum iznine sahip olmak,

Düzenli bir iş ve aile yaşantısının olması,

Türkiye’de düzenli bir gelir ve birikime sahip olmak,

Almanya vize başvurusunda gerekli olan ve olmazsa olmaz şartlardan birincisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İkinci şart ise Türkiye’de düzenli bir yaşantının olmasıdır. Bu yaşantıdan kasıt iş ve aile düzenidir. Başvurunun olumlu sonuçlanmasında üçüncü şart ve önemli kriterlerden biri de düzenli bir maaş ya da kira gelirinin olmasıdır. Burada amaç Almanya’ya gidebilmek ve vize alabilmek için maddi birikimin olduğunu ispatlamaktır. Almanya vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için tavsiye edilen en az 1 yıl çalışma süresinin dolmuş olması size avantaj sağlar.

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu sorunun cevabını doğru verebilmek için öncelikle Almanya vize başvurusu için evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde toplamak gerektiğini hatırlatmak isteriz. Hem evrakların eksiksiz tamamlanması hem de prosedür işleri ile yorulmamak adına vize danışmanlık bürolarından konu hakkında yardım almanızı özellikle tavsiye ederiz. Almanya vize başvurusu için Goldshire Travel vize danışmanlık olarak bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

Almanya vize başvurusu için gerekli evraklar toplandıktan sonra başvuru formunun da doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Dosyanız tamamlandıktan sonra en hızlı şekilde vize randevusu alınmalıdır. Çünkü randevu süresi geçerse evraklarınız zaman aşımına uğrayabilir. Ve evrakların geçerlilik süresi kaybolur. Bu durumda evraklar yeniden toplanır ya da konsolosluk ek evrak talebinde bulunabilir.

IDATA Almanya Vize Başvuru Merkezi’nin verdiği randevu gününde Almanya Konsolosluğu’nda parmak izi işlemlerini tamamlamanız gerekir. Parmak izi ve biyometrik işlemlerine VİS denir. VİS işlemlerinizi gerçekleştirmeniz durumunda evraklarınızı teslim ettikten sonra Almanya vize başvurusu tamamlanmış olur.

Almanya Schengen Vizesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

Schengen vize ve 90 gün üzeri eğitim vize başvurusu IDATA vize başvuru merkezinden randevu alarak gerçekleşmektedir. Bunun için ıdata.com.tr internet sitesinden randevu işlemleri bölümünden online olarak randevu alınır. Bizler Almanya vize başvuru merkezi Goldshire Travel vize danışmanlık olarak tüm vize randevu işlemleri ve evrak takibi konusunda yardımcı olmaktayız.

Almanya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Kısa süreli Almanya schengen vizesi ve uzun süreli (90 gün ve üzeri) eğitim vizesi başvurusu Türkiye genelinde IDATA başvuru merkezi üzerinden yapılır. Vize başvuruları direkt olarak konsolosluklar üzerinden yapılamaz. Sadece çalışma vizesi, oturum vizesi, aile birleşimi gibi vize kategorileri için konsolosluklar üzerinden başvuru yapılabilmektedir. IDATA başvuru merkezleri Türkiye genelinde birçok şehirde bulunmaktadır. Siz de İzmir Almanya başvurusu için bizimle iletişime geçtiğinizde İzmir IDATA başvuru merkezi üzerinden randevunuz alınacaktır.

Almanya Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

Vize başvuru formu doldurulması zorunlu olan evraklar arasında yer almaktadır. Almanya vize başvuru formuna ise Almanya konsolosluğu internet sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşılabilir.

Almanya Vizesi İçin Gereken Evraklar

Her ülkenin vize başvurusunda istediği evrakların farklı olabileceğinden yukarıda bahsetmiştik.

Almanya vize başvurusu 2022 güncel evrak listesi şu başlıklar altında toplanabilir;

Temel Evraklar

Seyahat Ve Ulaşım Aracı Evrakları

Seyahat Amacı Ve Konaklama Evrakları

Finansal Durum Evrakları

Çalışma Durumu Evrakları

Almanya vize başvurusu için gerekli olan temel evraklar; Pasaport, Almanya vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, Almanya vize talep dilekçesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgâh belgesi, muvafakatname (18 yaşından küçükler için)

Seyahat ve ulaşım aracını kanıtlayan evraklar; özel araç ile gidilecekse ruhsatın altına yazılmış detaylı seyahat rotası, araçtaki yolcuların listesi, şoförün ehliyeti ve aracın yeşil sigortası beyan edilmesi gerekir. Tur ile gidilecekse seyahat acentesinden alınmış ulaşım rezervasyon bilgileri, uçak ya da otobüs ile gidilecekse bilet rezervasyonları evraklara eklenmelidir.

Seyahat amacı ve konaklama evrakları seyahatin amacına göre değişkenlik göstermektedir. Turistik amaçlı bir gezi ise konaklanacak otel rezervasyon bilgileri, tur ile gidilecekse vize kiti gereklidir. Arkadaş ve aile amaçlı bir gezi ise davetiye mektubu orijinali ve 1 adet fotokopisi, davet eden kişinin Almanya pasaportu ve kimlik ya da oturum kart fotokopisi evraklara eklenmelidir.

İş amaçlı bir gezi ise Almanya’daki iş bağlantısının davetiye mektubu kopyası, davet eden kişinin pasaport, kimlik ve oturum izin kartı fotokopisi evraklara eklenmelidir.

Seyahat fuar amaçlı bir gezi ise kişilerin iş yerlerinden görev ve izin yazısı alması gerekir. Bu yazı şirket antetli kağıda yazılmalı ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır. Aynı zamanda seyahat edecek kişinin iş yeri görev bilgisi, seyahat amacının anlatıldığı ve seyahat tarihlerinin net olarak belirtildiği bir dilekçe sunulmalıdır.

Finansal durum evrakları ise; son 3 aya ait finansal geliri gösteren banka hesap dökümü, aylık gelir dışında varsa hesapta bulunan birikim dökümü, kişiye ait tapu, ruhsat ve kira kontrat fotokopileri de evraklara eklenmelidir. Bu konuda kesinlikle unutulmaması gereken husus banka hesap dökümlerinin banka imzalı ve kaşeli olmasıdır. Ayrıca banka evraklarının vize başvuru tarihinden en fazla 15 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Çalışma durumu evrakları ise; kişinin çalışma görev bilgisine ve çalıştığı sektöre göre değişkenlik gösterir. İş verenler için gerekli evraklardan bazıları; son yıla ait vergi levhası, oda faaliyet belgesi (son 6 ay), imza beyannamesi, SGK Hizmet ve sicil dökümü gibi evraklardır.

Sigortalı çalışanlar için gerekli olan evraklar; iş yerinden alınmış görev ve izin yazısı, son 3 aya ait maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet ve tescil dökümü, şirkete ait vergi levhası.

Emekliler için gerekli evraklar; öncelikle emekliliği kanıtlayan belge ya da bankadan alınan emekliliği kanıtlayan diğer evraklar.

Kamu çalışanları için gerekli evraklar; öncelikle çalışılan kurumdan alınmış görev ve izin belgesi, son 3 aya ait maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü.

Öğrenciler için gerekli evraklar; 18 yaşından büyükler için e-devletten alınmış öğrenci belgesi, 18 yaşından küçük ise okuldan alınmış öğrenci belgesi ve izin yazısı. Ayrıca öğrencinin Almanya’ya seyahat edebilmesi için 1. Derece akrabasının sponsor olması gerekir. Bu akrabalar anne, baba, eş ya da çocuk olabilir. Sponsor olan kişiler gelir ve çalışma evraklarını dilekçe ile belirtmek zorundadır.

Almanya vizesi için genel olarak istenen belgeler;

Başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti otoritelerince verilmiş özlük belgeleri,

İş gezisi içi şirket evrakları,

Kişiye ait finansal dokümanlar ve banka evrakları,

Almanya’dan alınacak davetiye,

Biyometrik fotoğraf (Fotoğraf ölçüsü: 3.5 – 4.5 cm‘dir)

Yukarıdaki şartlar kişilerin özel durumu ya da seyahat sürelerine göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin; Almanya vizesi için bankada ne kadar para gösterilmesi gerektiği orada kalınacak süreye göre değişkenlik gösterir. Vize sürecinde uzman görüşü alarak doğru bir başvuru yapmak, olumlu sonuç almak için de daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle Almanya vize başvurusu ile ilgili aklınıza takılan tüm soru ve merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tüm evraklarınız tamam ve vize başvurunuz yapıldıysa akla gelen ilk soru Almanya vizesi kaç günde çıkar olmaktadır. Yapılan vize başvurusu vize tipine göre farklı zamanlarda sonuçlanabilir. Örneğin Almanya Schengen vizesi kapsamındaki başvurular yaklaşık 15 gün içinde sonuçlanırken Almanya D tipi Ulusal Vizesi başvuruları ortalama 8 haftada sonuçlanmaktadır.

Sadece aciliyeti olan özel sağlık durumlarında vize başvurusu acil olarak işaretlenir ve 1 – 2 günde vize başvurusu sonuçlanabilir.

Almanya Vizesi Ücreti Ne Kadar

Merak edilen bir diğer konu ise Almaya vizesi ücreti ne kadar sorusudur. Fiyatlar vize çeşidine ve yaşa göre farklılık göstermektedir. Ayrıca kalmayı planladığınız gün sayısı ya da başvurusu sürecinde talep ettiğiniz vize gün sayısına göre ücreti de değişecektir. Konsolosluk tarafından belirlenen Almanya vize ücreti birkaç kalemden oluşur. Bunlar; konsolosluk vize harç bedeli, IDATA koordinasyon ücreti, danışmanlık ve zorunlu seyahat sağlık sigortası ücretleridir. Unutulmaması gereken bir diğer konu ise vize ücretlerinin sadece Euro para birimi ile yapılmasıdır.

Almanya vize ücreti 2024 yılı için;

Almanya Konsolosluğu Vize Ücreti 2024

0 – 6 Yaş 6 –12 Yaş 12+ Yaş T.C. Vatandaşı 0 € 0 € 80 € T.C. Vatandaşı Harici 0 € 40 € 80 € * Diğer 0 € 35 € 35 €

*Diğer: Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Yeşil Burun Adaları, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Kosova vatandaşları

2024 Almanya Schengen vize ücretleri şu şekildedir;

Schengen vize ücreti: 80 Euro

6 – 12 yaş çocuk vize ücreti: 40 Euro

0 – 6 yaş çocuk vize ücreti: 0 Euro

2024 Almanya vizesi harç ücretleri ise;

Almanya turistik vize ücreti: 80 Euro

Ticari vize ücreti: 80 Euro

Aile – akraba ziyaret vize ücreti: 80 Euro

Öğrenci vize ücreti: 80 Euro

Kültürel vize ücreti: 80 Euro

İDATA Koordinasyon ücreti ise 2024 yılı için 35 Euro olarak belirlenmiştir. Bu ücret nakit veya kredi kartı ile tahsil edilebilmektedir.

iDATA Koordinasyon Ücreti 2024

0 – 6 Yaş      6 + Yaş

 0 TL             35 € ( Nakit, €, KK )

Zorunlu seyahat sağlık sigortası ücreti yaş ve sağlık durumu gibi çeşitli etkenlere göre değişmektedir. Bu ücret de 5 ile 30 Euro arasında olmaktadır. Ayrıca bazı durumlarda çeviri masrafları da ortaya çıkmaktadır. Vize başvurularının olumsuz olması durumunda vize ücretleri iadesi yapılmaz. Danışmanlık ücreti ise vize çeşidine göre değişmektedir. Konu hakkında bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya Turist Vizesi

Eğer Almanya’ya turistik amaçlı bir seyahat yapacaksanız başvuru yapmanız gereken vize kategorisi Almanya turist vizesidir. Bu gezinin faaliyetleri içerisinde Almanya’yı gezmek, görmek, müze ziyaretinde bulunmak, futbol maçı izlemek, iş görüşmesi yapmak ya da tur ile seyahat etmek gibi faaliyetler olabilir. Almanya turist vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bunlardan bir tanesi de vize başvurunuz sonuçlanana kadar konaklama ön rezervasyonlarınızın aktif olması gerektiğidir. Ancak uçak ya da tur biletlerinin vize başvurusu onaylanmadan satın alınması tavsiye edilmez.

Almanya turist vizesi için gerekli evraklar;

Pasaport

2 adet biyometrik fotoğraf

Otel, uçak ön rezervasyon bilgileri

Almanya schengen vize başvuru formu

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Son 3 aya ait banka hesap özeti

18 yaşından küçükler için her iki ebeveynden alınmış muvafakatname

Şahsi gelir evrakları

Seyahat sigortası

En çok başvurusu yapılan vize türü Almanya turistik vizesidir. Almanya vizesi için turist başvuruları C tipi Schengen vizesi olarak değerlendirilir. C tipi Schengen vizesi 90 günden kısa süreli vizelerdir. Bu nedenle turistik amaçlar ile 90 günden daha kısa süreli planlanan seyahatlerde Almanya turistik vizesi alınmalıdır.

Almanya turist vizesi çeşitleri şu şekildedir;

Almanya Aile Ziyareti Vizesi

Aile ve akraba ziyareti için kısa süreli ziyaretlerde gereken C tipi Schengen vizesidir. Bu vize için Almanya’da bulunan aile ve akraba tarafından belediye onaylı davetiye mektubunun gönderilmesi gerekir. Sizi davet eden kişi bu davetiye mektubunun orijinalini size göndermelidir. Aynı zamanda davet eden kişinin pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisi göndermesi de gerekmektedir.

Almanya Kültürel ve Sportif Gezi Vizesi

Festival, konser, konferans, yarışma ya da sportif etkinlik gibi kültürel aktiviteler için alınması gereken vize farklıdır. Bunun için kültürel ve sportif etkinlik vizesi alınması gerekmektedir. Bu vize için konser, konferans ya da sportif etkinliklere katılımcı olarak başvurabilirsiniz. Kültürel ve sportif gezi vizesini alabilmek için izleyici değil katılımcı olma şartı olduğunu hatırlatmak isteriz. Örneğin müze ziyareti ya da bir futbol maçı izlemeye gidecekseniz Almanya turistik vize başvurusu yapmanız gerekirken bir sporcu olarak yarışmalara katılacaksanız kültürel ve sportif gezi vizesi başvurusunda bulunmalısınız.

Almanya Ticari ve Fuar Vizesi

Kısa süreli şirketler arası ziyaret, fuara katılmak, stant kurmak ve ortaklar ile görüşme yapmak için ihtiyaç olan vize çeşidi Almanya ticari ve fuar vizesidir.

Almanya ticari ve fuar vizesi başvurusu yapabilmeniz için gereken şartlar şu şekildedir;

Almanya’da iş görüşmeleri yapmak,

Düzenlenecek fuarlara katılmak ya da stant kurmak,

Çalıştığınız firmaya eğitim vermek ya da firmadan eğitim almak,

Ürün satışı,

kurulum ya da montajını yapmak,

İş ortakları ile toplantı yapmak.

Almanya ticari ve fuar vizesi için Almanya’da çalıştığınız firmadan bir davetiye mektubu almanız gerekmektedir. Bu mektupta seyahat amacınız açıklanmalı, seyahat tarihleriniz açık ve net bir şekilde belirtilmelidir. Fuarda stant açmak için fuar katılım davetiyesinin de evraklar arasında olması gerekmektedir.

Almanya Öğrenci Gezi Vizesi

Eğer Almanya’ya okul ile birlikte gidilecekse öğrenci gezi vizesine başvuru yapılmalıdır. Bunun için de yine davetiye mektubuna ihtiyaç vardır. Davetiye mektubu ile birlikte Almanya’da gezilecek okulların ve konaklama yerlerinin bilgileri de evraklar arasında mutlaka yer almalıdır. Aynı zamanda bu davetiye mektubu içerisine geziye katılacak tüm öğrenci ve öğretmenlerin isimleri de yazılmalıdır. Geziye katılacak öğrenciler 18 yaş altında ise anne ve babaları tarafından imzalanmış muvafakatname de alınmalıdır.

Almanya Sağlık ve Tedavi Vizesi

Sağlık ya da tedavi amaçlı Almanya vizesi için bu vize kategorisinde başvuru yapılmalıdır. Eğer bir sağlık sorununuz var ve Almanya’da tedavi görmek istiyorsanız sağlık ve tedavi vizesine başvurabilirsiniz. Başvuru öncesinde Almanya’daki hastane ya da doktorunuz tarafından tedaviye kabul edildiğinize dair belgeyi de vize başvurusunda istenen evraklar arasına eklemelisiniz. Tedavi esnasında refakatçiye ihtiyacınız olacaksa refakatçi isimleri de evraklar arasında yer almalıdır. Aynı zamanda sağlık sorununuz ile ilgili olarak Türkiye’deki sağlık kurumlarından aldığınız belgeler de imzalı ve kaşeli olarak dosyada yer almalıdır.

Almanya’da sağlık ve tedavi vizesini kendi tedaviniz için alabilirsiniz.Aynı zamanda Almanya’da sağlık sorunu yaşayan bir yakınınızı ziyaret etmek için de yine bu vize kategorisi üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Almanya Erasmus Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Erasmus eğitim ve öğrenci vizesinden yararlanmak için 90 günden kısa süreli dil kursu, sertifika ya da Erasmus programına katılım şartı aranmaktadır. 90 günden uzun süreli eğitim programları için turistik vize geçerli değildir. Böyle durumlar Almanya ulusal vize kapsamına girmektedir. Daha uzun süreli eğitim programları için Almanya ulusal D tipi vize alınması gerekir.

Almanya D Tipi Vize Başvurusu

D tipi vize kategorisinde yer alan vizeler 90 gün üzeri kalışlar için geçici oturum izni olarak verilen vizelerdir. Almanya D tipi vizeler ulusal vize kategorisinde yer alır.

D tipi ulusal vize çeşitleri şu şekildedir;

Almanya Çalışma Vizesi

Almanya’daki bir şirket ile anlaşan ve şirketin personeli olarak çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vize Almanya çalışma vizesidir. Bu vizeyi almak için Almanya’da bir iş ortağı ile ya da bir şirket ile anlaşma sağlanmış olmalıdır. Almanya İş Arama Vizesi Almanya’da iş aramak için Almanca dil bilgisine sahip kişilerin alabileceği 6 aylık vizedir.

Almanya İş Kurma Vizesi

Kendi işini Almanya’da yapmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize çeşidi Almanya iş kurma vizesidir.

Almanya Erasmus ve Eğitim Vizesi

Eğitimine Almanya’da devam etmek isteyen lisans, yüksek lisans ve üç aydan fazla süreli dil okulu eğitimi alan öğrenciler için gereken vize Almanya eğitim vizesidir. Almanya’da 90 günden fazla Erasmus programlarına katılmak isteyen öğrenciler için gerekli olan vize de bu kategori dâhilinde yer alır.

Almanya Aile Birleşim Vizesi

Almanya vatandaşları ile evlenen ya da nişanlanan kişilerin sürekli oturum iznine sahip olmak için başvurdukları vize Almanya aile birleşimi vizesidir.

Almanya Şoför Vizesi

Ticari bir şirket bünyesinde Almanya sınırları içerisinde yük taşımak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Bir firmaya bağlı olarak çalışan kişilerin nakliye işleri için Almanya şoför vizesini alması gerekmektedir.

Almanya Geri Dönüş Vizesi

Uzun yıllar Almanya topraklarında yaşamış ve ikamet hakkı bulunan fakat bu hakkı kaybetmiş kişilerin yeniden Almanya’ya dönmek için alması gereken vizeye Almanya geri dönüş vizesi denir.

Almanya Vizesi Ret

Bütün evraklarınız tamamlandı ve vize başvurunuzu yaptınız. Sıra vizenizin onay sürecine geldi… Vize sonucu olumlu olabileceği gibi bazı durumlarda da Almanya vize başvurusu ret ile sonuçlanabilir. Almanya vize başvurusu sonrasında olumlu ya da olumsuz sizlere bir mektup gelir. Ve sonuç olumsuz ise bu mektupta ret gerekçesi belirtilir. Böyle durumlarda tekrar başvuruda bulunabilir veya ret sonucuna itiraz edebilirsiniz. Ret kararının yerinde olmadığını düşünüyorsanız en geç 1 ay içerisinde itiraz etmeniz gerektiğini de unutmayın.

Almanya Vizesi Red Nedenleri Nelerdir

Almanya vizesi ret nedenleri şu şekildedir;

Sahte veya tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmesi,

Almanya vizesi için istenen belgelerde eksik bulunması ya da gerekli şartların yerine getirilmemesi,

Seyahat giderlerinin karşılanacağı hesap dökümlerinin yetersiz olması,

Öngörülen seyahatin nedeni ve amacının kanıtlanamamış olması,

Schengen üye ülkelerinden herhangi birinde giriş yasağının olması,

Seyahat süreniz içerisinde, geri dönüşünüz için veya transit geçiş için yeterli maddi durum belgelerinin sunulamaması veya maddi yetersizlik,

Son 6 aylık süreç içerisinde Schengen ülkelerinden birinde 90 gün kalmış olmak,

Bir veya birden çok devlet, 562/2006 sayılı yönetmeliğin, 2. maddesinin 19. fıkrasında belirtildiği şekilde kamu düzeni,

ulusal güvenlik,

kamu sağlığı veya bir veya birden çok üye devlet uluslararası ilişkileri bakımından tehlike oluşturma kanaati,

Seyahat amacı ile sunulan seyahat belgelerinin inandırıcı bulunmaması,

Vize süresinin bitiminde üye devlet topraklarını terk edeceğinize inanmamaları da vize ret sebeplerinden biridir. (Göçmenlik riski gördükleri maddedir.)

Almanya Vizesi İçin Pasaport Takibi ve Vize Sonucunu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vize başvurusu yapıldıktan sonra sizlere vize sonucu sorgulama için bilgi fişi verilecektir. Bu bilgi fişi üzerinde yazılı olan referans numarası ile IDATA internet sayfası üzerinden pasaport takibinizi yapabilirsiniz. Süreç tamamlandığında pasaportunuzu teslim alırken vize başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlandığını öğrenebilirsiniz.

Almanya Vize Reddi İtiraz Nasıl Yapılır?

Öncelikle itiraz veya yeni başvuru işleminden önce vize ret sebebi öğrenilmelidir. Sebep öğrenildikten sonra varsa eksik evraklar tamamlanması adına gerekli çalışma yapılmalıdır. Redde sebep olan madde tespit edilir ve gerekli evraklar yeniden düzenlenir. Son olarak itiraz edilerek yeni başvuru yapılır. Yeni başvuru için maksimum 1 ay süreniz olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.

Almanya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?

Eğer başvurunuz ret ile sonuçlanmış ve itirazda bulunmadıysanız yeni vize başvurusu yapabilirsiniz. Ancak itiraz ettiyseniz ret sonucunun açıklanmasına kadar beklemeniz gerekir.

Almanya Schengen Vizesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Schengen vizesi Avrupa Birliği ülkelerine gidebilmeniz için alınması gereken vize çeşididir. Almanya schengen vizesi için gerekli olan şartlar şu şekildedir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da oturum iznine sahip olmak,

Düzenli iş ve aile hayatına sahip olmak,

Belgelendirilebilir düzenli bir gelir olması ya da bankada birikime sahip olmak

Bu temel şartlar sağlandıktan sonra istenen diğer evraklar aşağıdaki gibidir;

Almanya konsolosluğu tarafından alınan vize başvuru formu

Vize dilekçesi

Pasaport

2 adet biyometrik fotoğraf

Uçak ve otel ön rezervasyon belgeleri

Seyahat sigortası

Aile bireylerinin nüfus kayıt örneği

18 yaşından küçükler için her iki ebeveynden de alınmış muvafakatname

Bankadan alınmış ıslak imzalı hesap özeti

Davetiye ya da istek mektubu

Almanya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Schengen vizesi ile Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilirsiniz. Schengen vizesi isteyen ülkeler şunlardır;

Almanya

Avusturya

Belçika

Çekya

Danimarka

Estonya

Finlandiya

Fransa

Hollanda

İspanya

İsveç

İtalya

Macaristan

Letonya

Litvanya

Lüksemburg

Malta

Polonya

Portekiz

Slovakya

Slovenya

Yunanistan

    Bununla birlikte Avrupa Birliğine dâhil olan fakat schengen bölgesinde yer almayan İrlanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Güney Kıbrıs Avrupa Birliği üyesi ülkelerdir. Ayrıca Avrupa Birliği’ne üye olmayan ancak schengen bölgesinin ortak üyeleri olan İzlanda, Norveç ve İsviçre’ye schengen vizesi ile gidilebilmektedir.

    Akla şu soru gelebilir; Almanya’nın vize istediği ve istemediği ülkeler hangileridir? Yukarıda bahsedilen ülkelerden Almanya vize istememektedir. Bu ülkeler dışında kalan ülkelerden Almanya’ya seyahat edecek olan kişiler vize almakla yükümlüdür. Ülkemizden de Almanya’ya seyahat edecek kişilerin vize alması gerekmektedir. Ancak gri, yeşil ve siyah (diplomatik) pasaportu olan kişiler 6 ay içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde vizesiz Almanya’ya gidebilmektedir.

Almanya Konsolosluğu Kapalı Günleri 2024

01 Ocak Pazartesi Yeni Yıl

09 Nisan Pazar Ramazan Bayramı Arifesi

10 Nisan Pazartesi Ramazan Bayramı 1. Günü

11 Nisan Salı Ramazan Bayramı 2. Günü

12 Nisan Çarşamba Ramazan Bayramı 3. Günü

15 Nisan Pazartesi Paskalya Cuması

18 Nisan Perşembe Paskalya

23 Nisan Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs Pazar Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

06 Haziran Perşembe Pankot Yortusu

15 Haziran Cumartesi Kurban Bayramı Arifesi (13.00’den itibaren)

16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. Günü

17 Haziran Pazartesi Kurban Bayramı 2. Günü

18 Haziran Salı Kurban Bayramı 3. Günü

19 Haziran Çarşamba Kurban Bayramı 4. Günü

15 Temmuz Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Cuma Zafer Bayramı

03 Ekim Perşembe Alman Milli Günü

28 Ekim Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arifesi (13.00’den itibaren)

29 Ekim Salı Cumhuriyet Bayramı

24 Aralık Salı Noel Arifesi

25 Aralık Çarşamba 1. Noel Bayramı Günü

26 Aralık Perşembe 2. Noel Bayramı Günü

31 Aralık Salı Yılbaşı Genel

Bilgiler Almanya Ankara Büyükelçiliğ